«Απόγευμα στο Τίφαννυς» με την ποιήτρια Έλσα Κορνέτη.

Clipart Radio

[fblike]


 
Στη σημερινή εκπομπή «Απόγευμα στο Τίφαννυς» του ClipartRadio, o Βίκτωρ Τσιλώνης & η Αθηνά Αυγητίδου φιλοξενούν την ποιήτρια Έλσα Κορνέτη.
Η γνωστή ποιήτρια γεννήθηκε στο Μόναχο, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας & στο Trier της Γερμανίας και εργάστηκε για μια δεκαετία ως δημοσιογράφος σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά. 
Το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Brown των ΗΠΑ πραγματοποίησε εκδήλωση για την ποίησή της τον Απρίλιο του 2009, ενώ επιπλέον η ποίησή της παρουσιάστηκε από την κριτική στο 29ο Συμπόσιο Ποίησης στην Πάτρα το 2009 με θέμα “Το Μοντέρνο στην Ποίηση”. 
Ποιήματά της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και δημοσιευτεί σε ξένα περιοδικά μεταφρασμένα στα αγγλικά, γερμανικά και βουλγαρικά. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: “Στη σπείρα του κοχλία” (2007), “Η αιώνια κουτσουλιά” (2007), “Ένα μπουκέτο ψαροκόκαλα” (2009) (υποψηφιότητα για Κρατικό Βραβείο στη βραχεία λίστα Ποίησης-2010), “Κονσέρβα Μαργαριτάρι” (2011).
Σήμερα, θα μας μιλήσει για την ποιητική της πορεία καθώς και για την τελευταία της συλλογή “Ο λαίμαργος αυτοκράτορας κι ένα ασήμαντο πουλί”, Εκδόσεις Σαιξπηρικόν, 2013.
 
 

Reply