Απ' το βλέμμα μας μέσα ξεπετιέται η αγιοσύνη της ψυχής μας

Clipart Radio

[fblike]
 
ΑΑΑΑΑΑ
 
 
Άγιε μας Κερτ Κομπέιν, μεγάλη η χάρη σου,
τι άλλο θα αντικρίσουν τα ανοχύρωτα μάτια της ψυχής μας;
CLIPART RADIO : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠEΜΠΤΗΣ
[Για να μη μας ενοχλεί η ευτυχία
τυλιγόμαστε με πράγματα του διαβόλου:
με κακία διαβολική και σατανικά ενδύματα.
Μα του κάκου! Απ’ το βλέμμα μας μέσα
ξεπετιέται η αγιοσύνη της ψυχής μας.]
Το μενού σήμερα, έχει τα εξής πιάτα ημέρας : ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ και ΘΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑ (ναι, ναι, όλοι οι καλοί χωράνε, καμμιά φορά και οι κακοί). Αναλυτικά:
6 με 8 : «Route 66». ο Φίλιππος Χρυσόπουλος μπαίνει στην αγαπημένη του χτυπημένη Buick 8, παίρνει τον “Route 66″ και ταξιδεύει σε παλιά και καινούργια λημέρια. Περνάει από μικρά, σκονισμένα μπαράκια όπου οι μπάντες παίζουν για την ψυχή τους, τις μπίρες τους και μερικά δολάρια για βενζίνη. Σταματάειόπουακούει rock ‘n’ roll, blues,country, soul, rhythm ‘n’ blues, gospel, garage και, φυσικα, Elvis.Κλείνει τα αυτιά στις εποχικές μόδες και τραγουδάει δυνατά ό,τι είναι αυθεντικό, αληθινό. Εκεί, κάπου στην έρημο της Δύσης, Παραμένει πιστός σε αυτόπου έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
“It’s only rock ‘n’ roll but I like it..
8 με 10: «Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» με τον ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ. ΣΗΜΕΡΑ: ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.  Έμειναν δυο πεθαμένα μέρη: Το μέρος που δεν ήταν αυτή σε αυτόν και το μέρος που δεν ήταν αυτός σε αυτήν.
Τόπος αδιευκρίνιστος. Παγκόσμιος, μάλλον. Το θέατρο δεν έχει πατρίδα.  Ο έρωτας εκεί, τυλιγμένος σε γάζες.  Ίσως οι δυο πρωταγωνιστές να μην υπήρξαν ποτέ. Έπαιξαν, όμως. Για το χειροκρότημα της ιστορίας. Το φανερώνουν τα κρεμασμένα κουστούμια τους, στο βάθος του φουαγιέ. Κάποιες ανεπίδοτες προσκλήσεις. Το ανόητο κείμενο ενός ανόητου κριτικού θεάτρου. Το ίχνος απ’ τον ιδρώτα του έρωτα στο παλιό στρώμα. Ο λεκές της αγάπης.
Στα τέταρτα γενέθλια του θανάτου, ο τάφος έχει ακόμα λουλούδια.
Των θαυμαστών;
Εκείνου του δημοσιογράφου που μετάνιωσε για την γνώμη του;
Ή των ίδιων των πρωταγωνιστών του;
Λες;
Ο έρωτας είναι η τελευταία παράσταση ζωής, πριν τον θάνατο.
10 με 12: «From Heaven to Hell» μετoν Σοφοκλή Μαργαρίτη. Μας ψεκάζουν, μας ντοπάρουν, μας τραβάνε κι ας κλαίμε, μας βγάζουν τη ψυχή καθημερινά, αλλά εμείς – απτόητοι κι απαθείς – τραγουδάμε αμέριμνοι. Καλωσορίστε μια εκπομπή σινεφιλίας και αναφοράς σε ήρωες της μεγάλης οθόνης, με μεγάλες καρδιές και μεγάλες ιστορίες. Όλα αυτά συνοδευμένα από τα ωραιότερα σάουντρακ της ζωής μας. Μια εκπομπή όχι μόνο να την ακούσετε, αλλά να την δείτε και να την ζήσετε.
12 με 2: «Με Τεντωμένες Χορδές» / Θάνος Τριάντα. Μια υπερκόσμια πτήση με μουσικές να εξάψουν το ενδιαφέρον σας και να κάνουν τη νύχτα σας σχεδόν «καλοκαιρινή». ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ κι ΟΛΟΦΡΕΣΚΟΣ ήχος.
Αν δεν μπορείτε να μας δείτε
Ακούστε μας
Αν δεν μπορείτε να μας ακούσετε
Φανταστείτε μας
 
 
Artwork : Casey Vange
 
 

 
 
 
 

Reply