βραδιές Woody Allen της Έλενας Τριανταφύλλου

Clipart Radio

[fblike]

 
Aυτός ο μκρός σαρδόνιος, το γκόλουμ της έβδομης τέχνης και όχι μόνο, είναι για μένα το καταφύγιό μου.
Woody Allen θα δω άμα στενοχωρηθώ, άμα χωρίσω, άμα χάσω τη δουλειά μου – η εξυπνάδα είναι αντίδοτο σε όλα αυτά, δε λέω, και το πένθος γόνιμο..αλλά! – την παράκρουση φιλενάδων μου που στα “χαζοδύσκολα” παίζει να δουν από “who ‘s afraid of Virginia wolf” μέχρι “the end of the affair” ή και “Τyrannosur”για να μαζοχιστούν περισσότερο τη σέβομαι, αλλά δεν τη συμμερίζομαι, παρά την διασκεδαστικότατη “τραγικής φιγούρας” χροιά της φωνής τους στο ακουστικό,αν τύχει και τις διακόψω στη διαδικασία.
Έξυπνος ο woody. Κάθε κωμική ατάκα λες και προηγήθηκε μια κουταλιά τραγωδίας – φέρεται τρυφερά στην τραγωδία, της ρίχνει ένα χαμόγελο και της παίρνει το βάρος, ξεκουράζεται αυτή.
Λίγο είναι;
 

 
Οι εμμονές του ή, μάλλον, καλύτερα οι μανίες του είναι όόόλη του η ζωή.
Και δεν ξεχνά να το υπενθυμίζει αυτό – γελάω με τις φάρσες και τα κωμικά του αλλά γελάω τα μέσα – έξω μου όταν, για πολλοστή φορά κι ενώ θα κλαίγεται σε φίλο/φίλη για την ενίοτε τραγωδία που τον βρήκε, συνήθως αμέριμνο να ξεθαμπώνει τα γυαλάκια, ξεσπαθώνει “είμαι κοντός και άσχημος μαγνήτης συμφοράς – αχούύύ!!”……
Είναι κοντός και άσχημος. Είναι όμως και “διάολος”!
Είναι μια κοντή, άσχημη και πανέμορφη πολυσχιδής έμπνευση. Τουλάχιστον για μένα.
“Δηλαδή τον θεωρείς ερωτεύσιμο στα 35 – 40 του;;”, με γουρλωμένα μάτια μου χει γίνει η ερώτηση.
Αν δε θεωρώ την ευφυία ερωτεύσιμη…τι άλλο να ερωτευθεί κανείς; εντάξει υπερβάλλω – αλλά, πώς θα γίνει, εξ’ ονόματός μου “σας μιλάω” τώρα.
Υπάρχει μεγαλύτερο αφροδισιακό; ποιο;;(το combo ευφυίας- ομορφιάς – νεότηας οκ, το βρήκαμε, back to οur subject now please.)
Χαζές ήταν η Μία Φάρροου και η Νταϊάν Κίτον;;(το ύστατο επιχείρημα, κούκλες και ταλαντούχες παρεμπιπτόντως.)
Κατά το πώς αντιλαμβάνομαι λοιπόν το πνεύμα του…αν ήμουν εγώ ο Woody Allen – (καλά διάβασες, συνέχισε) – θα περίμενα “πώς και πώς” να πω αυτή την ατάκα!
Αυτή, που με κάνει να γελάω τα “μέσα- έξω”.
Θα ήταν σίγουρο ότι θα την πω – εγώ θα την είχα γράψει!
(εγώ ο Woody).
ο κοντός, άσχημος και επιτυχημένος.
who are you kidding little man???
 
υγ. ….όχι ότι αν δε χάσω τη δουλειά μου/ χωρίσω/ φάω παντοιοτρόπως τα μούτρα μου δεν τον βλέπω…να εξηγούμαστε.

Reply