[Είμαστε τα καλοκαίρια που ζήσαμε]

Clipart Radio

[fblike]
 
 
Guy-Bourdin-NARS-Silver-inspiration
 
 
 
Άγιε μας Κάρλος Γαρδέλ
υπάρχει τίποτα χειρότερο
να αντικρύσουν τα ματάκια μας … ή μήπως όχι;
CLIPART RADIO : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΗΣ
[Είμαστε τα καλοκαίρια που ζήσαμε
πατέρας μας ο ουρανός
μητέρας μας η θάλασσα
κι ο έρωτας μας
φτυστός σαν τους γονείς μας
έχει γίνει*]
Το μενού σήμερα, έχει τα εξής πιάτα ημέρας ΜΑΙΡΗ ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΙΑΣ ΦΟΝΤΑΡΑΣ, ΤΕΛΛΟΣ ΦΙΛΗΣ και ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΝΟΥΔΑΚΗΣ (ναι, ναι, όλοι οι καλοί χωράνε στην ίδια βάρκα, καμμιά φορά και οι κακοί). Επι του πιο αναλυτικά:

8 με 9 : «Metal Giafka» / ΜΑΙΡΗ ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗ.Ένα ταξίδι με συνοδούς εφιάλτες, μελαγχολία, παράνοια και νοσταλγία. Το πρώτο ηχητικό ταξίδι που προσφέρεται για ψυχανάλυση, αυτοκριτική και ενδοσκόπηση
9 με 10 : «Route 66» / ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ. μπαίνει στην αγαπημένη του χτυπημένη Buick 8, παίρνει τον “Route 66″ και ταξιδεύει σε παλιά και καινούργια λημέρια. Περνάει από μικρά, σκονισμένα μπαράκια όπου οι μπάντες παίζουν για την ψυχή τους, τις μπίρες τους και μερικά δολάρια για βενζίνη. Σταματάει όπου ακούει rock ‘n’ roll, blues,country, soul, rhythm ‘n’ blues, gospel, garage και, φυσικα, Elvis. Κλείνει τα αυτιά στις εποχικές μόδες και τραγουδάει δυνατά ό,τι είναι αυθεντικό, αληθινό. Εκεί, κάπου στην έρημο της Δύσης, Παραμένει πιστός σε αυτόπου έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:“It’s only rock ‘n’ roll but I like it.
10 με 11 : «Παραποίηση» / ΝΙΚΙΑΣ ΦΟΝΤΑΡΑΣ . Μια εκπομπή που αγαπά τις μικρές λεπτομέρειες και που με αισιοδοξία και με σεβασμό στην δική της υποκειμενική αλήθεια και με καθαρό βλέμμα επιτηρεί, παρατηρεί και διαδίδει την μία και μοναδική αλήθεια : Το καλοκαίρι είναι δικό μας.
11 με 12 : «ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ» / ΤΕΛΛΟΣ ΦΙΛΗΣ. Ξηροί καρποί κάτω απ΄ τον Ήλιο και πέρα στους πέρα κάμπους. Φιλοξενία μέχρι παρεξηγήσεως, με μουσική από το σύμπαν και το εσωτερικό διάστημα. Ακόμη γυμναστικές επιδείξεις ελεύθερης κολύμβησης και επικίνδυνης διάσωσης, με κομμένη την ανάσα και χωρίς μάσκα οξυγόνου.
12 με 2 : «025» / ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΝΟΥΔΑΚΗΣ. Πάντα τα σκεύη και αι μουσικαί αυτού εκ καθαρού χρυσού οι σπανιώτεροι οίνοι, τα πιο αφρώδη τραγούδια και τα τελειότερα ποιήματα που ακούστηκαν δημοσίως ποτέ… Να μια αιτία, να ανάψουν για τα καλά τα αίματα… Ετοιμαστείτε για καύσωνα… εις τον οικείον Υπολογιστήν.
Αν δεν μπορείτε να μας δείτε
Ακούστε μας
Αν δεν μπορείτε να μας ακούσετε
Φανταστείτε μας
 
 
*//Παραφράζοντας τον ERICH FRIED
 
 
artwork: Guy Bourdin*
 
 
 

 
 
 
 
 

Reply