εκδοχές του ίδιου ονείρου

Clipart Radio

[fblike]
wings22
 
Άγιε μας Ερρίκο Ίψεν,
μεγάλη η χάρη σου,
τι άλλο θα αντικρίσουν τα ανοχύρωτα μάτια της ψυχής μας;
CLIPART RADIO : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠEΜΠΤΗΣ
[νύχτες σκυμμένος με αφοσίωση
πάνω από παραπλανητικά λεξικά
ψάχνω να βρω μια σοφή λεξούλα
ένα ουσιαστικό με αλλαγή γένους
στον πληθυντικό
να την ονομάσω χαμόγελο
να την ονομάσω μέλλον
]
Το μενού σήμερα, έχει τα εξής πιάτα ημέρας : ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ και ΒΑΡΟΝΟΣ ΟΡΣΟΝ (ναι, ναι, όλοι οι καλοί χωράνε, καμμιά φορά και οι κακοί). Αναλυτικά:
6 με 8 : «Route 66». ο Φίλιππος Χρυσόπουλος μπαίνει στην αγαπημένη του χτυπημένη Buick 8, παίρνει τον “Route 66″ και ταξιδεύει σε παλιά και καινούργια λημέρια. Περνάει από μικρά, σκονισμένα μπαράκια όπου οι μπάντες παίζουν για την ψυχή τους, τις μπίρες τους και μερικά δολάρια για βενζίνη. Σταματάειόπουακούει rock ‘n’ roll, blues,country, soul, rhythm ‘n’ blues, gospel, garage και, φυσικα, Elvis.Κλείνει τα αυτιά στις εποχικές μόδες και τραγουδάει δυνατά ό,τι είναι αυθεντικό, αληθινό. Εκεί, κάπου στην έρημο της Δύσης, Παραμένει πιστός σε αυτόπου έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
“It’s only rock ‘n’ roll but I like it..
8 με 10: «ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ» με τον Σταύρο Σταυρόπουλο. Ο χρόνος και οι σκιές των ανθρώπων. Μια επέτειος.Το φως που δεν ήταν. Ήταν; Δεσμεύομαι. Εγώ σε πιστεύω. Οι μουσικές των πραγμάτων. Τα ποιήματα. Και η αγάπη. Το αμφιλεγόμενο ρήμα αναθεωρώ. Το αμφιλεγόμενο ρήμα υπάρχω. Πώς; Πιστά λόγια, μπορεί τα τελευταία. Ορκισμένη. Η ζωή; Το βαθύτατο ρήμα υπόσχομαι. Το χρονικό επίρρημα πάντα. Βαθύτατα ερωτηματικό. Η αλήθεια πουθενά. Ποτέ. Την φοβούνται. Οι αμφιλεγόμενοι άνθρωποι. Οι άλλοι που είναι, που ήταν, που θα συνεχίσουν. 

It’s the end of the world? Ναι, μπορεί.
Η πραγματικότητα αποδεικνύεται πάντα δυνατότερη από μας.

10 με 12: «ΕΦΗΜΕΡΑ» / ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ. Μια εκπομπή κολλημένη με την κοινή λογική και φανατισμένη με τους δημιουργικούς ανθρώπους. Θα σας μεταφέρει στη πίσω μεριά της κουρτίνας, στη σκοτεινή κλειδωμένη ντουλάπα, στο μουχλιασμένο υπόγειο και γενικώς σε μέρη που ποτέ δεν πήγατε ή δεν τολμήσατε να πάτε μόνοι σας.
12 με 2: (περίπου για την ακρίβεια) : Η εκπομπή που κάνει : Να τρίζουν τα νεύρα όλων / Να τρίζουν τα περβάζια / Η εκπομπή που προκαλεί Βροχές, νεροποντές κι άλλες καταστροφές. «ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ» και ο Βαρόνος Όρσον σε μια καταδικασμένη μάχη να μπει στον ίσιο δρόμο του Θεού και των ανθρώπων….
Ποιος είπε ότι τα τέρατα κατοικούν στις ντουλάπες;
Μερικές φορές ζουν ανάμεσά μας.
Αν δεν μπορείτε να μας δείτε
Ακούστε μας
Αν δεν μπορείτε να μας ακούσετε
Φανταστείτε μας
Artwork: Christian Hopkins

Reply