με νίκησαν τα τέρατα που κουρνιάζουν κάτω απ΄το κρεβάτι μου

Clipart Radio

[fblike]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Άγιε μας Χαλίλ Γκιμπράν
μεγάλη η χάρη σου,
τι άλλο θα αντικρίσουν τα ανοχύρωτα μάτια της ψυχής μας;
CLIPART RADIO : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠEΜΠΤΗΣ
[με νίκησαν τα τέρατα που κουρνιάζουν
κάτω απ΄το κρεβάτι μου
οι μάγισσες που παραμονεύουν
έξω από το παράθυρο
και ο έρωτας που έχει φωλιάσει
μέσα στη ντουλάπα
με τη ναφθαλίνη]
Το μενού σήμερα, έχει τα εξής πιάτα ημέρας : ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ και ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΗ (ναι, ναι, όλοι οι καλοί χωράνε, καμμιά φορά και οι κακοί). Αναλυτικά:
6 με 8 : «Route 66». ο Φίλιππος Χρυσόπουλος μπαίνει στην αγαπημένη του χτυπημένη Buick 8, παίρνει τον “Route 66″ και ταξιδεύει σε παλιά και καινούργια λημέρια. Περνάει από μικρά, σκονισμένα μπαράκια όπου οι μπάντες παίζουν για την ψυχή τους, τις μπίρες τους και μερικά δολάρια για βενζίνη. Σταματάειόπουακούει rock ‘n’ roll, blues,country, soul, rhythm ‘n’ blues, gospel, garage και, φυσικα, Elvis.Κλείνει τα αυτιά στις εποχικές μόδες και τραγουδάει δυνατά ό,τι είναι αυθεντικό, αληθινό. Εκεί, κάπου στην έρημο της Δύσης, Παραμένει πιστός σε αυτόπου έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
“It’s only rock ‘n’ roll but I like it..
8 με 10: «ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ» με τον Σταύρο Σταυρόπουλο. Μιλάω εγώ. Όχι για λίγο. Για πολύ. Όχι εσύ. Εσύ σιωπή. Να ακούς μόνο. Ζω και ξαναζώ. Ζω; Ξαναζώ; Μόνο η ψυχή έχει αξία. Ο τρίτος κύκλος. Η πόρτα. Πορτάρα. Τα γράμματα. Καταπίνοντας τα σαν κοκαΐνη. Σαν γεννημένες οδύνες. Ωδίνες. Τοκετός. Ξαφνικά έσπασε. Φαντάσματα. Έπεσε στο άδειο φως. Να γράφεις. Μιλάω εγώ τώρα. Και για όλους τους επόμενους χειμώνες. Καμία συμπάθεια για τον διάολο. Όχι. Εξορκισμός.
Στην μπλε πολυθρόνα. Μας.
10 με 12: «ΕΦΗΜΕΡΑ» / ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ. Μια εκπομπή κολλημένη με την κοινή λογική και φανατισμένη με τους δημιουργικούς ανθρώπους. Θα σας μεταφέρει στη πίσω μεριά της κουρτίνας, στη σκοτεινή κλειδωμένη ντουλάπα, στο μουχλιασμένο υπόγειο και γενικώς σε μέρη που ποτέ δεν πήγατε ή δεν τολμήσατε να πάτε μόνοι σας.
12 με 2: «Τσίου Ν ιάου Τσουκουμπίου» / ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΗΣ. Μια βόλτα στα προάστεια του mainstream, με ένδυμα περιπάτου και χαλαρή διάθεση. Τεντώστε τα αυτιά σας, τεντώστε το μυαλό σας, τεντώστε τις αισθήσεις σας.
Αν δεν μπορείτε να μας δείτε
Ακούστε μας
Αν δεν μπορείτε να μας ακούσετε
Φανταστείτε μας
Artwork: Miki Takahashi

Reply