Με χιλιάδες τρόπους κάνει ο άνθρωπος τον Θεό να κλαίει

Clipart Radio

[fblike]
 
 

 
 

Άγιε μας Μαρσέλ Πανιόλ
υπάρχει τίποτα χειρότερο… ή μήπως όχι;
CLIPART RADIO : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ
Με χιλιάδες τρόπους κάνει ο άνθρωπος
τον Θεό να κλαίει
Με χιλιάδες τρόπους ο άνθρωπος
παύει να είναι άνθρωπος
κι αντί να μοιάσει στον Θεό
αντιγράφει τον Διάολο
Το μενού σήμερα, έχει τα εξής πιάτα ημέρας : ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ, ΦΙΛΙΠΠΟ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΧΩΡΙΤΗ, ΣΠΥΡΟ ΑΡΑΒΑΝΗ & ΑΔΑΜ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
Αναλυτικά :
 
4 με 6 : «NAMASTe» / Μιχάλης Πολυχρόνης. Είμαστε, δεν είμαστε, ωσεί παρόντες, σε μια καθημερινή ανασκόπιση της μέρας που δεν τέλειωσε και της νύχτας ποπυ δεν ήρθε, συντροφιά με μουσική που δεν γράφτηκε ακόμα. Μια μελλοντολογική εκπομπή στη μέση της μέρας και της ζωή μας.
 
6 με 8 : «Route 66». ο Φίλιππος Χρυσόπουλος μπαίνει στην αγαπημένη του χτυπημένη Buick 8, παίρνει τον “Route 66″ και ταξιδεύει σε παλιά και καινούργια λημέρια. Περνάει από μικρά, σκονισμένα μπαράκια όπου οι μπάντες παίζουν για την ψυχή τους, τις μπίρες τους και μερικά δολάρια για βενζίνη. Σταματάειόπουακούει rock ‘n’ roll, blues,country, soul, rhythm ‘n’ blues, gospel, garage και, φυσικα, Elvis. Κλείνει τα αυτιά στις εποχικές μόδες και τραγουδάει δυνατά ό,τι είναι αυθεντικό, αληθινό. Εκεί, κάπου στην έρημο της Δύσης, Παραμένει πιστός σε αυτόπου έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
“It’s only rock ‘n’ roll but I like it.
 
8 με 10: «Αλαλούμ» με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ και τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΧΩΡΙΤΗ που βλέπουν τη ζωή σαν ένα ατέλειωτο μυστήριο κι ατενίζουν τον κόσμο από ψηλά με προοπτική, χαμόγελο και αισιοδοξία (τόσο που αναρωτιόμαστε για τη διανοητική τους σταθερότητα).
 
10 με 12:«Εδώ…Ποιείν». Η Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης www.poiein.gr αποκτά και ραδιοφωνική φωνή στο Clipart. Μελοποιημένη ποίηση, αναγνώσεις ποιημάτων, παρουσίαση ποιητικών συλλογών, σχόλια για την ποιητική και όχι μόνο επικαιρότητα, ζωντανές συνεντεύξεις με δημιουργούς σκιαγραφούν το προφίλ της δίωρης αυτής εκπομπής. Επιμελείται και παρουσιάζει ο συνεκδότης του περιοδικού, δημοσιογράφος-ποιητής, Σπύρος Αραβανής.
 
12 με 2: «Ακρωτήρι Κανάβεραλ» / Νίκος Αδάμ Βουδούρης σε αυτοσχεδιασμούς με σεβασμό – υποτίθεται – στον κανόνα και εκτοξεύει απ το ακρωτήρι Κανάβεραλ ιστορίες με διάσημες υπογραφές και ιστοριίες με εφήμερες αναφορές, μουσικές με αιώνιες αντοχές και μουσικές με ανέλπιστες ενοχές.
 
Αν δεν μπορείτε να μας δείτε
Ακούστε μας
Αν δεν μπορείτε να μας ακούσετε
Φανταστείτε μας
 
Artwork : François Kollar ~ Strawberries

Reply