Μονο με την καρδια βλεπεις σωστα

Clipart Radio


Και τα τριαντάφυλλα ντράπηκαν πάρα πολύ. Και συνέχισε:
“Είστε όμορφα αλλά είστε κενά. Κανένας δεν θα μπορούσε να πεθάνει για σας. Είναι σίγουρο ότι ένας οποιοσδήποτε περαστικός θα πίστευε ότι το τριαντάφυλλό μου – το δικό μου τριαντάφυλλο – είναι ακριβώς όμοιο με εσάς. Μα το τριαντάφυλλό μου, μόνο του, είναι πολύ πιο σημαντικό από όλα σας μαζί. Γιατί είναι αυτό που εγώ πότισα. Γιατί είναι αυτό εγώ προστάτεψα με τη γυάλινη σφαίρα. Γιατί είναι αυτό που προφύλαξα με το παραβάν. Γιατί είναι αυτό που το καθάρισα από τις κάμπιες (εκτός από δύο ή τρεις που αφήσαμε για να γίνουν πεταλούδες). Γιατί είναι αυτό που άκουγα να γκρινιάξει, να καυχιέται, ή μερικές φορές να σωπαίνει. Γιατί είναι το δικό μου τριαντάφυλλο.
Και γύρισε πίσω για να συναντήσει την αλεπού.
“Αντίο,” της είπε.
“Αντίο,” είπε την αλεπού. “Και τώρα να το μυστικό μου, είναι ένα πολύ απλό μυστικό: Μόνο με την καρδιά βλέπεις σωστά, τα σημαντικά δεν τα βλέπουν τα μάτια.
“Τα σημαντικά δεν τα βλέπουν τα μάτια” επανέλαβε ο Μικρός Πρίγκιπας για να είναι βέβαιος ότι θα το θυμάται.
“Ο καιρός πού έχασες για το τριαντάφυλλό σου είναι που το κάνει να έχει σημασία”
“Ο καιρός πού έχασα για το τριαντάφυλλό μου” επανέλαβε ο Μικρός Πρίγκιπας για να είναι βέβαιος ότι θα το θυμάται.
“Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτήν την αλήθεια” είπε η Αλεπού. “Αλλά εσύ δεν πρέπει να την ξεχνάς. Είσαι για πάντα υπεύθυνος για αυτό που εξημέρωσες. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου…”
“Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου” επανέλαβε ο Μικρός Πρίγκιπας για να είναι βέβαιος ότι θα το θυμάται.
Αντουάν Ντε Σαιντ Εξιπερύ – Ο μικρός Πρίγκιπας

Reply