ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΥΤΙ ΣΟΥ

Clipart Radio


 
Στις 28 Ιουνίου 1997 πραγματοποιείται ένας κυριολεκτικά αιματοβαμμένος αγώνας πυγμαχίας μεταξύ των Μάικ Τάισον και Εβάντερ Χόλιφιλντ. Στο στάδιο MGM Arena του Λας Βέγκας στον τρίτο γύρο οι θεατές παρατηρούν τον Τάισον να πηγαίνει στο κέντρο του ρίνγκ χωρίς τη μασέλα του. Ο γύρος ξεκινάει με μερικά δυνατά χτυπήματα εκατέρωθεν και μετά τα πρώτα 40’’ οι δύο πυγμάχοι βρίσκονται αγκαλιασμένοι για να αποφύγει ο ένας τα χτυπήματα του άλλου. Στο σημείο εκείνο ο Τάισον σκύβει στον ώμο του Χόλιφιλντ και του δαγκώνει με βία το δεξί αυτί. Ο Χόλιφιλντ σπρώχνει τον Τάισον μακρυά και σφαδάζει από τους πόνους ενώ ο Τάισον ατάραχος φτύνει τα 2.5 εκατοστά του λοβού του Χόλιφιλντ στο ρίνγκ.
Ο αγώνας διακόπτεται και μετά από αρκετά λεπτά ο Διαιτητής (σύμφωνα και με τη γνώμη του γιατρού) κρίνει πως ο αγώνας μπορεί να συνεχιστεί χρεώνοντας 2 πόντους μείον στον Τάισον. Ο παρατηρητής –δικαίως όπως θα αποκαλυφθεί και στη συνέχεια– επιμένει να διακοπεί ο αγώνας οριστικά. Τελικά ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά για τα επόμενα 35΄΄ όπου οι δύο πυγμάχοι ξαναβρίσκονται σε «στενή επαφή» και ο Τάισον βρίσκει την ευκαιρία να δαγνώσει αυτή τη φορά το αριστερό αυτί του Χόλιφιλντ. Με τον δεύτερο να σφαδάζει για μία ακόμη φορά από τους πόνους ο διαιτητής αφήνει να ολοκληρωθεί ο τρίτος γύρος, για να ανακοινώσει την οριστική διακοπή του αγώνα όταν οι δύο αθλητές είχαν καθίσει πλέον στις γωνιές τους.
Σαν αποτέλεσμα της πράξης του Τάισον, να δαγκώσει δηλαδή και τα δύο αυτιά του Χόλιφιλντ κόβοντας μάλιστα ένα κομμάτι από το δεξί αυτί του, ήταν να ανακληθεί η άδεια επαγγελματικής πυγμαχίας και να του επιβληθεί πρόστιμο 3 εκατομμυρίων δολαρίων.
 

 

Reply