Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ

Clipart Radio


 
Σαν σήμερα το 1930 ο 46χρονος Γιώργος Α Σταθάκης επιχειρεί να διασχίσει τους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε ένα βαρέλι. Κάτοικος του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης εργαζόταν ως σεφ, όμως ο Σταθάκης είχε μία καινοτόμα ιδέα για το πως θα αποκτήσει φήμη και χρήματα. Πίστευε πως αν κατάφερνε να ταξιδέψει στους καταρράκτες μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο βαρέλι, τα έσοδα αυτού του ταξιδιού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση των βιβλίων του σε μεταφυσικές εμπειρίες.
5 Ιουλίου λοιπόν και ο Σταθάκης βρίσκεται στο Νιαγάρα. Μαζί του παίρνει τη μικρή χελώνα του, τον Σάνι Μπόι. Στους δημοσιογράφους λέει ότι, αν δεν τα καταφέρει, ο Σάνι Μπόι θα τους αποκαλύψει τα πάντα.
 

 
Το βαρέλι του –ειδικά σχεδιασμένο, με διαστάσεις 10 πόδια μήκος και 5 πόδια διάμετρο, ζυγίζοντας περίπου 1 τόνο- κατάφερε να επιβιώσει της βόλτας σχετικά αλώβητο, αλλά θα εγκλωβιστεί πίσω από τον καταρράκτη για περισσότερο από 18 ώρες. Όταν τελικά το βαρέλι ανακτήθηκε, ο Γιώργος Σταθάκης είχε ήδη πεθάνει από ασφυξία. Όσο για τον Σάνι Μπόι; Η χελώνα που πιστεύεται πως ήταν πάνω από 150 ετών είχε επιζήσει ως εκ θαύματος από την πτώση και μεταφέρθηκε στο μουσείο της περιοχής που βρίσκεται ως σήμερα για να διηγείται την ιστορία.
 

Reply