ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Clipart Radio


 
 ΕΝΑ ΤΡΙΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΔΙΠΟΔΑ 
Ο Νίκος Ξένιος μας παρουσιάζει το καινούργιο του βιβλίο “Ένα τριάρι για τον Οιδίποδα”, την ερχόμενη Πέμπτη,  25 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου , Ελευθερίας και Λυκούργου,  Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
τηλ: 210 48 33 230
 

 

Ο Νίκος Ξένιος γεννήθηκε το 1962 στο Χαρτούμ και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει κι εργάζεται. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Οδός Πανός, Φαρφουλάς και Anteprima. Συμμετείχε στις ομαδικές συλλογές διηγημάτων Ιστός ’95 (εκδ. Ιστός) και Γράψε Σβήσε (εκδ. Φαρφουλάς), στον επιστημονικό τόμο Greek Magic (ed. Routledge), στο Λεξικό Θεατρικών Όρων (εκδ. ΚΟΑΝ), στην Ελληνική Γραμματική για Ρωσόφωνους (εκδ. Πελασγός) και στον τόμο Θέατρο και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (εκδ. Ζαχαρόπουλος). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Το Τέταρτο, Αρχαιολογία και Τέχνες, Ουτοπία, Τόπος Επίκοινος, Θεατρογραφίες, Dioniso (Συρακούσες) και Théâtres du Monde (Avignon).

Η συλλογή διηγημάτων του Το άχτι κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Φαρφουλάς και προκρίθηκε ως υποψήφιο για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου του περιοδικού Διαβάζω
 
 

Reply