ποιος θα διώξει τώρα όλα αυτά τα φαντάσματα;

Clipart Radio

[fblike]
mirror-Tigran-Tsitoghdzyan 2
 
Άγιοι μας Μστισλάβ Ροστροπόβιτς
και Στάνισλαβ Λεμ
μεγάλη η χάρη σας,
τι άλλο θα αντικρίσουν τα ανοχύρωτα μάτια της ψυχής μας;

CLIPART RADIO : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠEΜΠΤΗΣ
[μεθοκοπημένη μου ψυχή
με το αδύναμο φως, τα ξεραμένα δένδρα,
τα φτηνιάρικα ποιήματα
και τα φιγουρατζίδικα τραγούδια
ποιος θα διώξει τώρα
όλα αυτά τα φαντάσματα;
]
Το μενού σήμερα, έχει τα εξής πιάτα ημέρας : ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ και ΣΟΦΙΑ ΑΥΓΕΡΙΔΟΥ (ναι, ναι, όλοι οι καλοί χωράνε, καμμιά φορά και οι κακοί). Αναλυτικά:
 
6 με 8 : «Route 66». ο Φίλιππος Χρυσόπουλος μπαίνει στην αγαπημένη του χτυπημένη Buick 8, παίρνει τον “Route 66″ και ταξιδεύει σε παλιά και καινούργια λημέρια. Περνάει από μικρά, σκονισμένα μπαράκια όπου οι μπάντες παίζουν για την ψυχή τους, τις μπίρες τους και μερικά δολάρια για βενζίνη. Σταματάειόπουακούει rock ‘n’ roll, blues,country, soul, rhythm ‘n’ blues, gospel, garage και, φυσικα, Elvis.Κλείνει τα αυτιά στις εποχικές μόδες και τραγουδάει δυνατά ό,τι είναι αυθεντικό, αληθινό. Εκεί, κάπου στην έρημο της Δύσης, Παραμένει πιστός σε αυτόπου έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
“It’s only rock ‘n’ roll but I like it..
 
8 με 10: «ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ» με τον Σταύρο Σταυρόπουλο. Ο χρόνος και οι σκιές των ανθρώπων. Οι αναγκαίες σιωπές. Τα διαλείμματα. Τα τραύματα του πολέμου. Της επίσημης πραγματικότητας. Ό, τι κι αν κάνεις, δεν την αποφεύγεις. Οι αντικριστοί καθρέφτες. Τα επόμενα όνειρα. Να σωθούν. Εμείς, οι άλλοι. Εμείς, οι ίδιοι. Εμείς, ξανά. Περισσότερο συνεπείς, λιγότερο άρρωστοι. 
Η ζωή στη γυάλα. Προσωρινά; Σαν χρυσόψαρο που δάγκωσε την ουρά του. Έπρεπε. Όμως, έχω μάθει να περιμένω. Όλα θα επιστρέψουν σε μας. Όλα. Κι ακόμη περισσότερα. 
Αν δεν επιστρέψουν, σημαίνει πως δεν υπήρξαν ποτέ.
 
10 με 12: «ΕΦΗΜΕΡΑ» / ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ. Μια εκπομπή κολλημένη με την κοινή λογική και φανατισμένη με τους δημιουργικούς ανθρώπους. Θα σας μεταφέρει στη πίσω μεριά της κουρτίνας, στη σκοτεινή κλειδωμένη ντουλάπα, στο μουχλιασμένο υπόγειο και γενικώς σε μέρη που ποτέ δεν πήγατε ή δεν τολμήσατε να πάτε μόνοι σας.
 
12 με 2: «chord stories» / Σοφία Αυγερίδου. Αναζητούμε περισσότερη αρμονία, τη σκιά και λίγο νερό να ξεδιψάσει η ψυχή μας, να δροσιστούν τα χείλη μας, να γίνει ο ήλιος φιλικό χάδι και η στρογγυλεμένη της μέρας σιγαλιά, μια τελεία στη μουσική του απείρου. Ενδιάμεσα εσείς κι εμείς
 
Αν δεν μπορείτε να μας δείτε
Ακούστε μας
Αν δεν μπορείτε να μας ακούσετε
Φανταστείτε μας
 
Artwork: Tigran Tsitoghdzyan
 

Reply