Πριν από εσένα ήσουν εσύ;

Clipart Radio

[fblike]
123

Άγιε μας Γιάννη Ρίτσο,
μεγάλη η χάρη σου,
τι άλλο θα αντικρίσουν τα ανοχύρωτα μάτια της ψυχής μας;
CLIPART RADIO : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠEΜΠΤΗΣ
[Πριν από εσένα ήσουν εσύ;/
Έξω στο δρόμο δεν περνάει κανένας./
Το φως του δωματίου πέφτει κάθετα/
τονίζοντας τα ζυγωματικά, σβήνοντας το σαγόνι/
μέσα στην ίδιαν απορία: «υπήρξαμε;». Έτσι/
πέταξα το ποτήρι απ΄το παράθυρο./
Έτσι άκουσα τουλάχιστον κάτω στο πεζοδρόμιο τον κρότο: «υπάρχουμε».*
]

Το μενού σήμερα, έχει τα εξής πιάτα ημέρας : ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑ και ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΗ (ναι, ναι, όλοι οι καλοί χωράνε, καμμιά φορά και οι κακοί). Αναλυτικά:

6 με 8 : «Route 66». ο Φίλιππος Χρυσόπουλος μπαίνει στην αγαπημένη του χτυπημένη Buick 8, παίρνει τον “Route 66″ και ταξιδεύει σε παλιά και καινούργια λημέρια. Περνάει από μικρά, σκονισμένα μπαράκια όπου οι μπάντες παίζουν για την ψυχή τους, τις μπίρες τους και μερικά δολάρια για βενζίνη. Σταματάειόπουακούει rock ‘n’ roll, blues,country, soul, rhythm ‘n’ blues, gospel, garage και, φυσικα, Elvis.Κλείνει τα αυτιά στις εποχικές μόδες και τραγουδάει δυνατά ό,τι είναι αυθεντικό, αληθινό. Εκεί, κάπου στην έρημο της Δύσης, Παραμένει πιστός σε αυτόπου έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
«It’s only rock ‘n’ roll but I like it…»

8 με 10: «ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ» με τον Σταύρο Σταυρόπουλο.  (Επτά μέρες μετά)
Η γυναίκα που ήταν ο κόσμος, τράβηξε από τα εντόσθιά της τον ένα κυκλοφορούντα κόσμο. Το νεογέννητο έμβρυο, σχηματισμένο από τα υλικά της πρώτης καταστροφής, έσπασε. Έγινε πάλι σταγόνες. Ξεκίνησε μια φωτιά άγνωστη. Η γυναίκα που ήταν ο κόσμος, φοβισμένη αγκάλιασε τα γόνατά της και από κάτω αίμα που προσευχήθηκε. Σταγόνες αίμα ανακατεμένες με νερό. Ήπιε. Ο τελευταίος αυτόχθων θεός, από τις εκκλησίες έως τις φυλακές, κάτω από το πλήθος των μακρινών Καρυάτιδων, έκανε έναν μορφασμό τελευταίο που ήταν ζωής.

 Πάνω στα χείλη του κομμένου καινούριου μωρού έμεινε λίγη θάλασσα. Να ολοκληρώσει το πέρασμα από την εξορία του σίδερου στο παράφορο φως.
Που περίμενε στο πάτωμα.

10 με 12: «Με Τεντωμένες Χορδές» / Θάνος Τριάντα. Μια υπερκόσμια πτήση με μουσικές να εξάψουν το ενδιαφέρον σας και να κάνουν τη νύχτα σας σχεδόν «καλοκαιρινή». ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ κι ΟΛΟΦΡΕΣΚΟΣ ήχος

12 με 2: «Τσίου Ν ιάου Τσουκουμπίου» / ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΗΣ. Μια βόλτα στα προάστεια του mainstream, με ένδυμα περιπάτου και χαλαρή διάθεση. Τεντώστε τα αυτιά σας, τεντώστε το μυαλό σας, τεντώστε τις αισθήσεις σας.

Αν δεν μπορείτε να μας δείτε
Ακούστε μας

Αν δεν μπορείτε να μας ακούσετε
Φανταστείτε μας

* Ποίημα “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ” του Γιάννη Ρίτσου, «Το Υπερώον», Κέδρος

Reply