ΤΩΡΑ! Dirty Granny Tales

Clipart Radio 
Οι Dirty Granny Tales είναι οι σκοτεινοί και απόκοσμοι παραμυθάδες που κατάφεραν να ταρακουνήσουν το χώρο του ελληνικού θεάματος σκορπώντας τον τρόμο με τους εντυπωσιακούς ακουστικούς εφιάλτες τους.

Μια ομάδα που προτείνει μια μουσικοθεατρική παράσταση με ακουστικά όργανα περιγράφοντας δικά τους σκοτεινά παραμύθια συνδυάζοντας τα εικαστικά με performance, χορευτικό,κουκλοθέατρο και animation.
Μια οµάδα µε πέντε µουσικούς και τρεις χορεύτριες οι οποίες έχουν αναλάβει και τον χειρισµό του κουκλοθεάτρου. Εµφανιζόνται µεταµφιεσµένοι επί σκηνής και γενικώς οι πραγµατικές τους ταυτότητες δεν αποκαλύπτονται γιατί έτσι ενισχύεται η τελετουργική-απόκοσµη ατµόσφαιρα που θέλουν να µεταδώσουν στον θεατή. 
Εμπνεόμενοι από ταινίες αλλά και άλλα σχήματα δεν ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Παίρνοντας στοιχεία από την metal, με σκοτεινούς γοτθικούς στίχους και ατμοσφαιρικές μελωδίες έχουν σαν στόχο η μουσική τους να πλάθει εικόνες και οι εικόνες ιστορίες. Με θεματολογία που έχει ως βάση τα αρχέγονα ένστικτα και τις υπέροχες αντιθέσεις τους, όταν η μουσική ξυπνάει τις μαριονέττες η «βρώμικη γριά» ξεκινάει τις ιστορίες της…
Ποια είναι όμως αυτή η γριά; Σίγουρα δεν είναι η γλυκιά γιαγιά που θα αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά μπροστά στο τζάκι. Δεν είναι αυτή που πλέκει μάλλινα κασκόλ ενώ το γατάκι τυλίγεται στα πόδια της.
Αυτή η γριά είναι βρώμικη, απελευθερώνει μυρωδιές σήψης. Δεν μπορείτε να προσδιορίσετε το βλέμμα στο πρόσωπό της γιατί απουσιάζει, δεν μπορείτε να αντέξετε τη χροιά της φωνής της γιατί τρυπάει το μυαλό σας με τη δύναμη χιλιάδων βελόνων. Η μορφή της τόσο τσουχτερά κρύα που σας κάνει να αναρωτιέστε αν ανήκει στον κόσμο σας. Τι είδους ιστορίες θα μπορούσε ένα τέτοιο πλάσμα να καταγράψει; Όχι πάντως το είδος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως νανούρισμα.
Όσο πιο αποκρουστική είναι η αύρα της τόσο πιο πολύ μαγεύεστε από αυτήν. Τι είναι αυτό που πλέκει με τα νύχια της; Θα τολμούσατε να το δοκιμάσετε;
Η ιστορία που θα μας αφηγηθεί αυτή τη φορά είναι το Rejection, ένα παραμύθι βασισμένο στη βιογραφία του γνωστού serial killer, Ed Gein.
Η ιστορία περιγράφει τη σχέση μιας αυταρχικής μητέρας με τον γιο της. Μια μάνα που δεν επέτρεψε στο παιδί της να νιώσει αγάπη από κανέναν εκτός από την ίδια…
Ένα παιδί που η μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο ήταν μέσα από ένα μικρό παράθυρο. Ένα παιδί, για το οποίο το παιχνίδι και το χαμόγελο των άλλων παιδιών έμενε πάντα απρόσιτο. Η στερημένη παιδική του ηλικία τον μετέτρεψε σε ένα πλάσμα αποκρουστικό και η απόρριψη του από τους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτη. Η ανάγκη του για κοινωνική επαφή τον οδήγησε σε μια σειρά φόνων και εν τέλει, στην εκτέλεση.
Το παραμύθι εξελίσσεται στον κόσμο των νεκρών. Τι αντιμετώπιση θα έχει εκεί από τις άλλες ψυχές; Θα τον αποδεχτούν ή θα τον απορρίψουν και αυτές;
Από τις 20 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου οι Dirty Granny Tales θα βρίσκονται στο θέατρο Δίπυλον (Διπύλου & Καλογήρου Σαμουήλ 2/ τηλ. κρατήσεων 2103229771, 2103228881) για 10 παραστάσεις του Rejection.   

Trivia : Στα ψευδώνυμα των Dirty Granny Tales υπάρχει κάποιο μέλος του σώματος συνήθως. Η ομάδα ουσιαστικά απαρτίζεται από τα μέλη της βρώμικης γριας. Το ψευδώνυμο του καθενός ταιριάζει και με τη δράση του. Τα κύρια μέλη του μουσικοθεατρικού σχήματος αποτελούν οι: Mouldbreath (μουσική σύνθεση/στίχοι/φωνή/κιθάρες/μαντολίνο/κινούμενα σχέδια), Worm eaten Vagus (μπάσο/μεταλλόφωνο/φλογέρα/φωνή), Heartbeat Zero (κρουστά), Shake Teeth (πιάνο).

Reply