όλα τ’ αλλόκοτα φοβάσαι

Clipart Radio

[fblike]
 

 
 
Άγιε μας Φρανσουά Τριφό, μεγάλη η χάρη σου,
τι άλλο θα αντικρίσουν τα ανοχύρωτα μάτια της ψυχής μας;
CLIPART RADIO : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
[Άλλα ακούς, άλλα διαβάζεις κι άλλα γράφεις,
άλλα κλέβεις κι άλλα υπογράφεις,
άλλα γνωρίζεις κι άλλα θυμάσαι
κι όλα τ’ αλλόκοτα φοβάσαι.]
Το μενού σήμερα, έχει τα εξής πιάτα ημέρας : ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ και ΘΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑ (ναι, ναι, όλοι οι καλοί χωράνε, καμμιά φορά και οι κακοί). Αναλυτικά:
6 με 8 : «Route 66». ο Φίλιππος Χρυσόπουλος μπαίνει στην αγαπημένη του χτυπημένη Buick 8, παίρνει τον “Route 66″ και ταξιδεύει σε παλιά και καινούργια λημέρια. Περνάει από μικρά, σκονισμένα μπαράκια όπου οι μπάντες παίζουν για την ψυχή τους, τις μπίρες τους και μερικά δολάρια για βενζίνη. Σταματάειόπουακούει rock ‘n’ roll, blues,country, soul, rhythm ‘n’ blues, gospel, garage και, φυσικα, Elvis.Κλείνει τα αυτιά στις εποχικές μόδες και τραγουδάει δυνατά ό,τι είναι αυθεντικό, αληθινό. Εκεί, κάπου στην έρημο της Δύσης, Παραμένει πιστός σε αυτόπου έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
“It’s only rock ‘n’ roll but I like it..
8 με 10: «Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» με τον ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ. Μια συνηθισμένη μέρα, μια συνηθισμένη ματιά, μια μέρα στη ζωή – όπως λέει και ο Lennon, με το ένα χέρι γεμάτο διαμάντια και το άλλο γεμάτο ψέματα, για να μπορείς να συνεχίζεις,  λίγο ακόμη,  με μπλουζ διάθεση, όχι απαραίτητα μαύρη, απλώς, να, το άσπρο και το μαύρο έγινε πια προσωπική υπόθεση, όπως άλλωστε έγινε και η ζωή, μια υποκειμενική εκτίμηση άνευ σημασίας, κι όμως, η φανταστική ματιά στο ρολόι του τοίχου συνεχίζεται, ένας τετρακέφαλος μετρονόμος που χτυπάει στις φλέβες δωδεκάμετρα, για να ανοίγει ο δρόμος μπροστά, με το φως ενός κεριού – που λειώνει πάντα μέσα, προκειμένου να υπάρξουν άνθρωποι φωτεινοί, μακρινοί, ολόλευκοι.
Ενώ συνεχίζω να ποτίζω τα λουλούδια που μεγαλώνουν κάτω απ’ τα πόδια μου.
Προσοχή, κήπος. Μην κινείστε.
Τα άνθη είναι δηλητηριώδη και αόρατα.
10 με 12: «ΕΦΗΜΕΡΑ» / ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ. Μια εκπομπή κολλημένη με την κοινή λογική και φανατισμένη με τους δημιουργικούς ανθρώπους. Θα σας μεταφέρει στη πίσω μεριά της κουρτίνας, στη σκοτεινή κλειδωμένη ντουλάπα, στο μουχλιασμένο υπόγειο και γενικώς σε μέρη που ποτέ δεν πήγατε ή δεν τολμήσατε να πάτε μόνοι σας.
12 με 2: «Με Τεντωμένες Χορδές» / Θάνος Τριάντα. Μια υπερκόσμια πτήση με μουσικές να εξάψουν το ενδιαφέρον σας και να κάνουν τη νύχτα σας σχεδόν «καλοκαιρινή». ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ κι ΟΛΟΦΡΕΣΚΟΣ ήχος.
Αν δεν μπορείτε να μας δείτε
Ακούστε μας
Αν δεν μπορείτε να μας ακούσετε
Φανταστείτε μας
 
 
 

 
 
 
 
 

Reply