Όταν ο λόγος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του γίνεται Ποίηση

Clipart Radio

[fblike]
 

 
Άγιε μου Σέρτζιο Λεόνε
και Οσιομάρτυρα Αλέξανδρε Παπαδιαμάντη
υπάρχει τίποτα χειρότερο… ή μήπως όχι;
CLIPART RADIO : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ
Όταν ο λόγος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του,
γίνεται Ποίηση.
Όταν η λέξη διαρρηγνύει τα ιμάτιά της,
γίνεται κουρέλι.
Το μενού σήμερα, έχει τα εξής πιάτα ημέρας : ΒΑΡΩΝΟΣ ΟΡΣΟΝ, ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ, ΦΙΛΙΠΠΟ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΧΩΡΙΤΗ, ΣΠΥΡΟ ΑΡΑΒΑΝΗ & ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΑΝΟΥΔΑΚΗ
Αναλυτικά :
3 με 4: «ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ» / ΒΑΡΩΝΟΣ ΟΡΣΟΝ. Ανάθεμα κι αν ξέρεις τι κάνει, κάποιος που σίγουρα δεν ξέρει τι του γίνεται… Καλεσμένη του η καφετζού κυρία Ρούλα από τη Κυψέλη κι ο Μανώλης, ο χασάπης της γειτονιάς, με το περηποιημένο μουστάκι. Μια εκπομπή για την οποία δεν είμαστε καθόλου περήφανοι και ούτε καμαρώνουμε.
4 με 6 : «NAMASTe» / Μιχάλης Πολυχρόνης. Είμαστε, δεν είμαστε, ωσεί παρόντες, σε μια καθημερινή ανασκόπιση της μέρας που δεν τέλειωσε και της νύχτας ποπυ δεν ήρθε, συντροφιά με μουσική που δεν γράφτηκε ακόμα. Μια μελλοντολογική εκπομπή στη μέση της μέρας και της ζωή μας.
6 με 8 : ««Route 66». ο Φίλιππος Χρυσόπουλος μπαίνει στην αγαπημένη του χτυπημένη Buick 8, παίρνει τον “Route 66″ και ταξιδεύει σε παλιά και καινούργια λημέρια. Περνάει από μικρά, σκονισμένα μπαράκια όπου οι μπάντες παίζουν για την ψυχή τους, τις μπίρες τους και μερικά δολάρια για βενζίνη. Σταματάει όπου ακούει rock ‘n’ roll, blues,country, soul, rhythm ‘n’ blues, gospel, garage και, φυσικα, Elvis. Κλείνει τα αυτιά στις εποχικές μόδες και τραγουδάει δυνατά ό,τι είναι αυθεντικό, αληθινό. Εκεί, κάπου στην έρημο της Δύσης, Παραμένει πιστός σε αυτόπου έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι:
“It’s only rock ‘n’ roll but I like it.
8 με 10: «Αλαλούμ» με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ και τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΧΩΡΙΤΗ που βλέπουν τη ζωή σαν ένα ατέλειωτο μυστήριο κι ατενίζουν τον κόσμο από ψηλά με προοπτική, χαμόγελο και αισιοδοξία (τόσο που αναρωτιόμαστε για τη διανοητική τους σταθερότητα).
10 με 12:««Εδώ…Ποιείν». Η Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης www.poiein.gr αποκτά και ραδιοφωνική φωνή στο Clipart. Μελοποιημένη ποίηση, αναγνώσεις ποιημάτων, παρουσίαση ποιητικών συλλογών, σχόλια για την ποιητική και όχι μόνο επικαιρότητα, ζωντανές συνεντεύξεις με δημιουργούς σκιαγραφούν το προφίλ της δίωρης αυτής εκπομπής.  Επιμελείται και παρουσιάζει ο συνεκδότης του περιοδικού, δημοσιογράφος-ποιητής, Σπύρος Αραβανής. Απόψε θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στο μελοποιημένο λόγο του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Θα ακουστούν σπάνια αποσπάσματα από τραγούδια των θεατρικών παραστάσεων των έργων του Μπρεχτ, καθώς και τραγούδια από το σύνολο του δισκογραφημένου μελοποιημένου έργου του από Έλληνες συνθέτες (Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Ζουγανέλης, Τερζής, Γκρους κ.ά.) διανθισμένα από αναγνώσεις έργων του και ανασκόπηση της δισκογραφίας του.
12 με 2: «025» / ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΝΟΥΔΑΚΗΣ … Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και στους καυγάδες. Με το θέρος και τη ζέστη να μας αποχαιρετούν και τις τιμές του πετρελαίου να απογειώνονται, έχουμε ανάγκη να βρούμε εναλλακτικές λύσεις θερμότητας. Να μια αιτία, να ανάψουν για τα καλά τα αίματα… Ετοιμαστείτε για καύσωνα… εις τον οικείον Υπολογιστήν …
Αν δεν μπορείτε να μας δείτε
Ακούστε μας
Αν δεν μπορείτε να μας ακούσετε
Φανταστείτε μας

Reply