BONNIE & CLYDE

Clipart Radio


Lovers. Fugitives. Legends.
Η plays2place productions ετοιμάζει για τον Μάρτιο του 2012 τη νέα της θεατρική παραγωγή επάνω στο θεατρικό έργο “Bonnie & Clyde” του ανερχόμενου βρετανού συγγραφέα Adam Peck. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Δ9 της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).
Το έργο, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γράφτηκε το 2010 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Tobacco Factory Theatre του Μπρίστολ από τη θεατρική εταιρία Fairground. Έκτοτε σημείωσε μια επιτυχημένη πορεία στο Theatre 503 του Λονδίνου, ενώ στις αρχές του 2012 προγραμματίζονται δύο ακόμα παραγωγές σε Βέλγιο και Μελβούρνη.
Bonnie & Clyde-Σημείωμα του συγγραφέα

“Διαλέξαμε να ζήσουμε ζωές λιγότερο συνηθισμένες…”

“Διασχίζοντας τα σύνορα των πολιτειών με ένα κλεμμένο Ford V-8 γεμάτο με κυνηγετικά όπλα και λαθραίο ουίσκι, η Bonnie και ο Clyde έχουν βρει ένα τελευταίο καταφύγιο να κρυφτούν. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα – προσπαθούν να δραπετεύσουν από το νόμο και από την πραγματικότητα, αλλά σε ποιο απο τα δύο θα παραδοθούν πρώτα;”
Βασισμένο στην πραγματική ιστορία, το έργο διαδραματίζεται τα ταραγμένα χρόνια μετά το οικονομικό κραχ του ’29, σε μια ανώνυμη πολιτεία του Αμερικάνικου Νότου, αποτυπώνοντας με καθηλωτικό τρόπο τις τελευταίες ώρες ενός από τα πιο διάσημα ζευγάρια παρανόμων του κόσμου.
Λίγα λόγια για το έργο:
Bonnie & Clyde: Ένα διαβόητο ζευγάρι επικηρυγμένων, με το νόμο και το κοινό αίσθημα να ζητά την παραδειγματική τιμωρία τους. Ένα θρυλικό δίδυμο που έμεινε στην ιστορία για τη θυελλώδη σχέση και  την εγκληματική δράση του.                                                                                                                   
Ο μύθος τους, ζωντανός μέχρι σήμερα, ενέπνευσε δημιουργούς του σινεμά, της λογοτεχνίας και της μουσικής, με αποκορύφωμα τη διάσημη κινηματογραφική μεταφορά του Arthur Penn με τη Faye Dunaway και τον Warren Beatty στους ομώνυμους ρόλους. Σε αυτό συνέβαλε ένα τεράστιο αρχειακό υλικό που διασώζεται και αφορά τη σύντομη ζωή και το έργο τους. Γιατί το τέλος ήρθε πολύ νωρίς. Σε ηλικία 23 και 24 ετών αντίστοιχα.                                                                                                                
Καταρρίπτοντας τη μυθιστορηματική αίγλη που συνοδεύει την ταυτότητά τους, το θεατρικό έργο “Bonnie & Clyde” σκιαγραφεί το προφίλ δύο αντιηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια την τρωτή, καθημερινή, ανθρώπινη διάστασή τους, λίγες ώρες πριν από την επικείμενη εξόντωσή τους. Η δόξα και η ελευθερία που ονειρεύτηκαν δείχνει μόνο ένα δρόμο. Και θα τον ακολουθήσουν μαζί. Ως το τέλος.                                                                                      
Αστείο, σκληρό, τρυφερό και ταυτόχρονα βαθιά υπαρξιακό, το έργο μας εισάγει χωρίς καμιά επικριτική ή, αντίστροφα, αθωωτική πρόθεση, σε ένα ιδιωτικό σύμπαν, δίνοντας στους ήρωές του λίγες τελευταίες προσωπικές στιγμές, για να αναμετρηθούν με τους φόβους τους, να κάνουν τον απολογισμό τους, να ονειρευτούν και να συμφιλιωθούν μακριά από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ και τα εξαγριωμένα ένστικτα της πολιτισμένης κοινωνίας.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Παίζουν:
Μάρθα Μπουζιούρη (Bonnie)
Λευτέρης Βασιλάκης (Clyde)
Σκηνοθεσία:
Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Μετάφραση:
Μάρθα Μπουζιούρη
Σύμβουλος Μετάφρασης:
Tamar Levi
Επιμέλεια Κίνησης:
Ιωάννα Αποστόλου
Σχεδιασμός Φωτισμών:
Ορφέας Εμιρζάς
Φωτογραφίες παράστασης:
Ορφέας Εμιρζάς-Θωμάς Αρσένης
Μουσική:
Γιώργος Ταϊφάκος
Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις:
Μαριάνα Ρίζου
Παραγωγή:
plays2place productions
Έναρξη Παραστάσεων:  9 Μαρτίου 2012
Λήξη Παραστάσεων:  8 Απριλίου 2012
Σύνολο Παραστάσεων:  15

Tagged:

Reply